Cyrkulator do gotowania sous vide

Cyrkulator do gotowania sous vide
Cyrkulator do gotowania sous vide
Najważniejsze cechy tego urządzenia:
- cyrkulator jest idealnym urządzeniem do gotowania w kąpieli wodnej przy dokładnie kontrolowanej temperaturze
- cyrkulator zapewnia stabilność temperatury w zakresie -0,1 °C do +0,2 °C
- posiada regulację temperaury co 0,1°C w zakresie od 5 °C do 99 °C
- regulacja czasu pracy w zakresie od 5 min do 99 godzin
- duży wyświetlacz zapewnia łatwość odczytu
- wmontowana pompka umożliwia równomierną cyrkulację wody
- uchwyt pozwala na podłączenie cyrkulatora do pojemników o różnych wymiarach
- sygnał dźwiękowy po upłynięciu czasu gotowania
- UWAGA! Przygotowywane potrawy należy umieszczać w workach do pakowania próżniowego, które nadają się do gotowania w temperaturze do 99 °C.
Czym jest sous vide?
Sous vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych woreczkach pliastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Celem tej metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności. Przygotowanie tego typu potraw wymaga odpowiednich urządzeń, które precyzyjnie utrzymują właściwą temperaturę wody.
SKU | 691100 |
---|---|
Producent | Stalgast |
Szerokość [cm] | 14.500000 |
Długość [cm] | 11.500000 |
Wysokość [cm] | 32.500000 |
Pojemność [l] | 30.000000 |
Moc grzewcza [kW] | 1.500000 |
Masa [kg] | 1,9 |
Zasilanie | 230 V |
Napisz własną recenzję